Koningspreuvenement 2018

 

 

Oranje Preuvenement met Mokums tintje

 

Het Oranje Preuvenement, op Koningsdag vanaf 15 uur in de kerk bij winkelcentrum Molensluis, krijgt dit jaar een Amsterdams tintje: Mokum in de Polder. 

Lionsclub Anna Paulowna, organisator van het evenement, haalt met dit thema een stukje Amsterdamse gezelligheid naar de Polder. De bedoeling is Koningsdag in Anna Paulowna op te vrolijken met een sfeervol feest. De proeverijen zijn geheel en al gekoppeld aan de vermaarde volkscafé’s van Amsterdam; gehaktballen, kaas, zuurwaren, Amsterdamse augurken, gekookte eieren en droge worst. Dat alles afkomstig van lokale speciaalzaken en winkeliers.

Om de feestvreugde te vergroten is een meezingkoor vastgelegd, dat vanaf 15.30 uur is te horen: Mokuz (Met Ons Kunt U Zingen). Dit koor staat onder leiding van dirigente Janny Leurs en telt ongeveer 40 personen, voor het merendeel vrouwen, aangevuld met een aantal mannen. Het repertoire bestaat voornamelijk uit oude Hollandse en Engelse liederen, begeleid door accordeon en gitaar.  

Verder is er een rijk repertoire aan Amsterdamse volksmuziek te horen: van André Hazes tot Johnny Jordaan en van Manke Nelis tot Frans Duits. waarbij het uiteraard is toegestaan gezellig mee te zingen. Zoals te doen gebruikelijk is de opbrengst bestemd voor het goede doelen-fonds van de Lionsclub Anna Paulowna. Daarmee worden na selectie lokale projecten en organisaties ondersteund.  

Noot voor de redactie:

Neem voor meer informatie contact op met het organiserend comité: 06-12811548

 

Alle rechten voorbehouden Lions Club Anna Paulowna 2012 | Design/Development Zeeman Reclame Groep